Am redus pretul transportului prin curier rapid de la 21 la doar 18 lei. Click aici pentru metode de livrare si preturi.

Facebook Crissa

Ia traditionala romaneasca – un “must have” si in acest an!

        Astazi, pentru a te bucura de frumusetea portului national romanesc, nu mai trebuie sa rasfoiesti carti de istorie sau sa privesti pe diafilme prafuite. Pe strada, la birou, la un botez sau chiar in ziua cununiei civile, orice zi poate fi ocazia perfecta sa purtam acest superb element al folclorului nostru. Ia romaneasca este o bluza specifica femeilor, reprezentativa portului national, realizata din bumbac, panza topita, in sau borangic, de obicei pe culoarea alb si care este impodobita in zona gatului, pieptului si la maneci cu modele cusute cu migala, precum motivele geometrice, florile, fluturii, fruze si alte cusaturi alese, specific diferitelor zone istorice: Ardeal, Banat, Moldova, Oltenia, Dobrogea si Muntenia.

        Este o mandrie si onoare faptul ca portul national romanesc a devenit in ultimii ani un adevarat trend in moda! Ia traditionala este promovata intens, de catre designerii romani si straini, o vedem purtata pe strada sau pe podiumurile de moda. Produse dintre cele mai variate: fote, brauri, bluze cu inspiratii diverse, cu maneca lunga sau scurta, pentru femei, copii sau barbati, si-au castigat un binemeritat loc in garderoba noastra!

        Dar nu tot ceea ce vedem in magazine sub numele de ii traditionale sunt produse 100% autohtone. Incepand cu 2012, o data cu redescoperirea iei, au aparut spre vanzare si variante moderne de piese vestimentare, care au pastrat aceasta denumire. Desi au doar aspecte comune cu iile bunicilor noastre, iar modelul nu este intotdeauna cusut manual, multe dintre acestea poarta generic numele de ie (ie moderna, ie stilizata, ie nationala, ie traditionala, ie produs artizanat, s.a.).

        De fapt, valoarea iilor traditionaleromanesti este atat de mare, incat acestea sunt indragite si in acest an la fel de mult ca in urma cu sute de ani! Ia romaneasca este un superb simbol național care, transpus în cotidian, se poate purta cu succes în diferite ocazii. Si in tara, si peste hotare, este unanim apreciat faptul ca ia romaneasca traditionala are o frumusete rara, aparte. Traditiilor mestesugaresti si populare, rezistente in timp, li se aduce un omagiu prin promovarea iilor brodate cu motive populare si specific local, acestea fiind calitative si realizate cu migala, captand atentia prin perfectiunea detaliilor si imbinarea armonioasa a culorilor si a materialelor.

        Deci, pentru cei care au crezut ca locul iilor traditionale este in cufarul de zestre, incuiat in podul bunicii, anuntam acum ca acest brand unic, ce promoveaza istoria si povestile neamului romanesc, si-a castigat in ultimii ani un adevarat renume in lumea modei, avand capacitatea de a transpune istoria in cotidian, adaptandu-se la rigorile tinutelor moderne, fiind o piesa vestimentara deosebita, in jurul careia se creaza felurite tinute, de la casual la elegant, de la urban chic la glamour, fiind apreciata la nivel international!

        Magazinul Crissa susține acest trend propunându-vă modele deosebite, cu lucrătură migăloasă, cusută pe bumbac 100% sau pe panza topita, capabile sa scoata din anonimat orice tinuta. Iile traditionale romanesti pot fi asortate divers, cu fusta sau pantaloni, cu pantofi cu toc sau efectiv cu balerini. Acest articol vestimentar va atrage intotdeauna atentia asupra celui care il poarta si va evidentia frumos silueta. Actuala si totodata populara, lejera si spectaculoasa deopotriva, inca de la primul impact vizual, ia nationala este o alegere potrivita, fie ca va ganditi la dumneavoastra, fie ca doriti sa faceti un cadou unei persoane dragi!

  • Ia traditionala romaneasca – un “must have” si in acest an!

Etichete ie natioanala, ie traditionala, ie, ie romaneasca, ii traditionale, ii nationale, ii elegante, ii cusute manual, ii ieftine, ie ieftina, ie cusuta manual